Jews and the Resistance | Marc Michiels | 20221120


Lezing Marc Michiels : De verzetsactie op het 20ste transport Mechelen-Auschwitz. Studiedag CegeSoma & Kazerne Dossin , 20 nov 2013, in Kazerne Dossin , Mechelen , Belgium.

Camera notities van Joods Verzet & Transport XX door Michel van der Burg. Ik was nog net op tijd voor deze lezing van Marc Michiels. De dag daarvoor filmde ik Simon Gronowski de hele dag en avond in Saint Sépulcre, Luik. Plan was om na overnachting in Luik , van daar uit naar de studiedag te gaan. Maar al onderweg in de auto toen ik borden Brussel zag herinnerde ik mij plots dat Simon Gronowski terloops iets gezegd had over ‘actie’ ‘morgen’ ‘Waterloo’ (dat drong niet tot me door toen tijdens filmen) en besloot ik dat op te zoeken in Brussel, nog net op tijd voor de speech van Amir Jafari, 12 jaar en Afghaanse vluchteling. Na maken van reportage daar in Brussel, besloten alsnog naar Kazerne Dossin te rijden voor rest van studiedag : de Afternoon Session …
Moderator Ward Adriaens – met bijdragen van Thierry Rozenblum, Herman Van Goethem, Laurence Schram, Marc Michiels, Arnaud Bozzini, en Rudi Van Doorslaer.

On 20 November 2013, roughly 70 years after the attack on the 20th Convoy from Mechelen to Auschwitz in Boortmeerbeek, Kazerne Dossin and Cegesoma jointly organized a study day about Jews and the Resistance. The symposium languages were Dutch and French.
License info: Jews and the Resistance | Marc Michiels | 20221120 | Michel van der Burg | michelvanderburg•com | TakeNode ID: 21438c65-6185-4efe-b3fb-9ce630db30b5

TAGS #Jews #resistance #Marc Michiels #Herman Van Goethem #education #lecture #Kazerne Dossin #Mechelen #Belgium #train #deportation #rescue #escape #dutch #lezing #Transport XX #study #holocaust #museum #TakeNode #MiraclesMedia #michelvanderburg